Woningaanpassing

CODE IB 290306 Gede Bona
PROJECT woningaanpassing
KOSTEN Nog niet bekend
SPONSOR

wordt gezocht

Gede Bona is 8 jaar en meervoudig gehandicapt. Bona bezoekt Stichting High5 Rehab. Hij woont alleen met zijn vader en moeder in bij familie, mede omdat zij weinig financiële middelen hebben. Zij bewonen één kamer die dienst doet als woon- en slaapkamer. Deze kamer is, wat betreft de breedte van de deuren, rolstoeltoegankelijk maar heeft bij beide deuren moeilijk te nemen drempels. Bovendien is de aangrenzende overdekte veranda niet per rolstoel bereikbaar vanwege het grote hoogteverschil ten opzichte van het erf.

Nu Bona nog licht van gewicht is, kan zijn vader zowel Bona als zijn kleine rolstoel tillen. Zijn moeder ondervindt hierbij echter al moeite. Het gevolg is dat Bona meestal gedragen wordt en ergens neergezet en er vrijwel geen gebruik wordt gemaakt van zijn rolstoel in en om het huis. Met het oog op de toekomst is het nu al wenselijk de veranda rolstoeltoegankelijk te maken en de drempels ‘aan te smeren’ zodat deze eenvoudig te overbruggen zijn. De kamar mandi is overigens binnendoor bereikbaar.

De woningaanpassing is door omstandigheden nog niet gerealiseerd. Wel heeft Bona een urinaal gekregen voor het geval een toiletbezoek niet (tijdig) mogelijk is.

UPDATE 2007
Vorig jaar was gepland om de kleine woning en de veranda rolstoeltoegankelijk te maken. Door omstandigheden was dit nog niet uitgevoerd. De familie heeft dit inmiddels zelf laten doen. Zij hebben ondermeer de veranda laten overdekken, waardoor er meer woonruime is ontstaan. Er was alleen geen geld meer om ook de badkamer ook te verbeteren. Stichting APA heeft de badkamer rolstoeltoegankelijk laten maken en het interieur aangepast met het oog op gebruiksgemak en veiligheid.

nl_NLDutch