Kamar Mandi

CODE IB 280400 Gunasih
PROJECT aanpassen ‘kamar mandi’
KOSTEN US$ 115,–
SPONSOR Bebob Design Amsterdam / Giso BV

Komang Sumiasih, een meisje van 13 jaar uit een arm gezin, had al op zeer jonge leeftijd ten gevolge van polio verlammingsverschijselen. Zij kan niet lopen en op school maakt zij gebruik van een geleende rolstoel.

Thuis verplaatst zij zich kruipend of wordt zij gedragen door familie.

Aanvraag
Aanpassing van een reeds bestaande ‘kamar mandi’ (= toilet met wasgelegenheid) voor rolstoelgebruik van Komang Sumiasih op de SLB van Klungkung (school voor kinderen met een handicap).

Hiertoe zal de ruimte rolstoeltoegankelijk gemaakt worden door egaliseren van de drempel en verbreden van de deuropening. Tevens zal het hurktoilet verhoogd worden met behulp van een hoge, brede zitting met een gat erin, met als doel dat Komang zelfstandig gebruik kan maken van het toilet. Deze laatstgenoemde aanpassing is een losse voorziening.

De oude situatie

De nieuwe situatie

Achtergrondinformatie
Aangezien het een aanvraag voor een aanpassing van een kamar mandi op de SLB, een staatsschool, betreft is er eerst een vergunning aangevraagd bij de overheid. Deze vergunning is afgegeven.

De aanvraag wordt gedaan op naam van Komang, maar meerdere kinderen met een lichamelijke handicap op deze school zullen van deze kamar mandi gebruik maken.

De toegang van alle kamar mandi zijn te smal om met een rolstoel naar binnen te gaan. Kinderen als Komang, die (gedeeltelijk) verlamd zijn worden altijd naar binnen gedragen en vervolgens boven op een hurktoilet gezet. Uit oogpunt van hygiëne en preventie van (secundaire) lichamelijke klachten van de kinderen en de hulpverleners is aanpassing van de kamar mandi gewenst.

Een tweede doel van deze aanpassing is dat er met elk van de kinderen (zelfstandig) naar het toilet gaan geoefend kan worden en vervolgens geëvalueerd kan worden of een dergelijke aanpassing in de thuissituatie gewenst is.

Aangepast toilet voor gehandicapten

nl_NLDutch