Woningaanpassing

CODE IB 290306 Lotu Artini
PROJECT woningaanpassing
KOSTEN Nog niet bekend
SPONSOR

wordt gezocht

Lotu Artini is 13 jaar en meervoudig gehandicapt. Zij bezoekt een groep met lotgenootjes bij Stichting High5 Rehab. Op verzoek van haar fysiotherapeut heeft Stichting APA een huisbezoek gedaan en is tot opstelling van een plan voor woningaanpassing gekomen. Putu Artini is niet zelfstandig in haar zelfverzorging en is dus altijd afhankelijk van hulp van anderen. Zij wordt gedragen of geduwd in haar rolstoel. De badkamer en het toilet (kamar mandi) zijn achter het huis gebouwd. Aangezien je 2 treden moet gaan om het huis te betreden of te verlaten is de kamar mandi niet eenvoudig met een rolstoel te bereiken. Om de verzorging van Putu te verlichten en het mogelijk te maken Putu in haar rolstoel naar de kamar mandi te brengen moeten zowel het huis als de kamar mandi rolstoeltoegankelijk worden gemaakt. Tevens wordt de trap die toegang geeft vanaf de weg naar het huis rolstoeltoegankelijk gemaakt.

De woningaanpassing is nog niet gerealiseerd. Wel heeft Putu een urinaal gekregen voor het geval een toiletbezoek niet (tijdig) mogelijk is.


UPDATE 2007
Het grootste deel van de dag brengt Lotu liggend en zittend in een rolstoel door. Zij is in alle opzichten afhankelijk van verzorging door familie. Zonder steun kan zij niet zelfstandig zitten, ondermeer door het ontbreken van een hoofdsteun. Stichting APA gaat een passende stoel zoeken.Vooralsnog wordt er een hoofdsteun aangebracht om de huidige stoel geriefelijker te maken.

Stichting APA heeft de kamar mandi rolstoel toegankelijk gemaakt en maatregelen getroffen die de verzorging van Lotu makkelijker maken. Tevens is de toegankelijkheid van het erf naar de straat verbeterd.

nl_NLDutch