Maken en bedrukken van T-shirts

CODE IB140406 T-shirts
PROJECT Maken en bedrukken van t-shirts
KOSTEN Rp. 875.000 / € 80,–
SPONSOR

wordt gezocht

Dit jaar heeft Stichting APA in samenwerking met Olis t-shirts laten bedrukken. Olis is doof en verbonden aan Stichting Senang Hati. Op Senang Hati heeft hij geleerd om met sjablonen textiel te bedrukken. Deze vaardigheid draagt hij tijdens workshops over aan andere jongeren met een handicap. Door zich te bekwamen in een dergelijke vaardigheid kunnen jongeren zichzelf een inkomen verschaffen. Vandaar dat Stichting APA Olis heeft gevraagd de t-shirts te bedrukken. Bovendien zijn de t-shirts bij een klein familiebedrijfje besteld en gemaakt zodat het door de stichting besteedde geld ten goede is gekomen aan bewoners van Bali.

Voor de opdruk van t-shirts is één van de cartoons gekozen die in 2003 gemaakt zijn door Hans Mader (zie projektbeschrijving n 101003 cartoon in 2003).

Destijds heeft Mader deze cartoons speciaal gemaakt en ter beschikking gesteld aan Stichting APA om te kunnen toepassen binnen de doelstelling. De bedrukte t-shirts zullen worden uitgedeeld aan jongeren met een handicap maar ook aan bijvoorbeeld kansarme jongeren zoals straatkinderen. Tevens zijn deze t-shirts te koop aangeboden in het ‘verkoopproject’ onder verwijzing naar Stichting APA en Stichting Senang Hati. Hierbij is vermeld dat de opbrengst geheel en al ten goede komt aan het werk van Stichting APA.

Gekozen is voor een uitvoering in zwart met rood op een wit t-shirt met rode biezen. Olis heeft mooi werk geleverd. Het resultaat is een vrolijk t-shirt geworden.

Jongeren waarbij de hulpverlening reeds gerealiseerd is in 2006 hebben van de stichting tevens een t-shirt ontvangen. Ook aan straatkinderen waarmee ‘op straat’ contact is gelegd, zijn t-shirts uitgedeeld.

nl_NLDutch